Hur fungerar Snigelbromsen?

Nu kan du få kontroll över din trädgård och dina växter!

Med Snigelbromsen kan du på ett enkelt sätt stoppa mördarsnigelns framfart i din trädgård, i planteringen och grönsakslandet, på lekplatsen, uteplatsen, gräsmattan etc.

Så fungerar det
Systemet består av ett lågt och diskret stängsel, med två invävda eltrådar i ovankant, som du sätter runt det som skall skyddas.

Om en snigel försöker krypa upp för stängslet kommer den i kontakt med eltrådarna och får då en stöt, vilket gör att den snabbt drar sig tillbaka.Elstängslet är givetvis ofarligt för barn och husdjur! Spänningen är så låg (15V) att det inte känns något om man tar i eltråden. Normalt drar stängslet ingen ström, utan det är bara när en snigel kommer i kontakt med de två eltrådarna som det drar lite ström!

Elström – en väl beprövad metod!
Att använda elström mot sniglar är inget nytt utan det är en väl beprövad metod. Men tidigare var man hänvisad till att göra egna, dyra, fula och ofta krångliga lösningar. Nu finns den smidiga Snigelbromsen!

För både smått och stort!
Snigelbromsen kan du antingen sätta runt grönsakslandet, planteringen, gräsmattan eller hela tomten. Men stängslet behöver inte ha en sluten form! Du kan lika väl sätta stängslet i en linje, t ex längs en sida av tomten om snigelproblemen är som störst där.

Bygg ut med tiden!
Du kan börja med en grundsats (20 eller 50 meter) och med tiden bygga ut med ytterligare stängsel.

Från vår till höst
Snigelbromsen sätts upp på våren, eller när problemen börjar, och tas in på hösten.